Din försäljare av eldstäder

Några kundreferenser

Kökspannan Braland C20

Jag är helnöjd med kökspannan.

Kenneth Lindeskär

Ljungskile

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jag tycker Braland C20 är en riktigt bra kökspanna.

Den är lätt att tända och ger snabbt värme.

Det blir inte mycket aska så den är väldigt effektiv.

Arne
Vingåker

_______________________________________________________

Kökspannan Braland 21

Vintern 2012 gav vår vedspis upp efter 25 års tjänst. Vi scannade av marknaden och hittade vårt fynd Braland 21 den passade oss perfekt, rätt effekt, pris och mått som gjorde att vi fick plats med vedförråd bredvid. Det går fort att komma upp till arbetstemperaturen 60°. Den låga yttertemperaturen 88° på sidorna gör att det går att få till kökslayouten utan större problem.
Vi blev väldigt nöjda efter installationen, så vi beställde en panna till ett annat hus vi har, där den skall mata en 300 l ackumulatortank och 4 golvvärmeslingor till 55 m² samt tappvarmvatten. Vi håller på och installerar den lösningen just nu, vi kör igång systemet i början av december och vi kan inte se att det kan misslyckas. Förutom mysfaktorn med glasluckan och strålningsvärmen så får hela familjen gratis motion med vedhanteringen.

Ingrid Gärdt
Mangskog


 

”Jag har köpt min andra braland 21”

Ulf Nordström

RIMBO


 

”Är så nöjd med min första braland 21 att jag köpte en till”

Peter Jerneld

MOTALA


 Kökspannan C23

Ja, nu har jag eldat ett tag och testat funktionen på kaminen. När jag jämför den gamla köksnoran med den nya C 23, märker man att utvecklingen gått framåt när det gäller effektiviteten.

När det gäller draget och shunten märker jag att det är väl utprovat för maximal tillvaratagande av förbränningen. Även när man stänger draget brinner lågan i sparläge tills det brunnit ut.

När det gäller bränsleåtgången i jämförelse med köksnoran verkar det som om åtgången av ved bara är hälften med C 23.

När det gäller installationen gick det bra. Pannan väger ju endast 140 kilo. Körde in den med en packkärra, och sedan på en trasmatta som man kan dra till för vidare installation. Den gamla köksnoran kändes som den vägde 300 kg. Den äntrade vi ut på tjocka plankstumpar som vi lade framför.

När det gäller design så smälter pannan ihop med övriga vitvaror på ett behagligt sätt. T ex. att tända pannan finns inga problem. Och det är ju så att man måste ju täta alla tjuvdrag, plus att röret på taket inte bör ligga under nockläget.

Jag känner mig till fullo nöjd med köksspisen som är levererad av AB Braland.

Roland Segergren

Vidsel

_______________________________________________________

Vedspisen Braland 75

Jag installerade en Braland 75 i höstas och har nu använt spisen över vintern. Jag slogs direkt av de gedigna luckhantagen, den här pjäsen slår många dyrare spisar på marknaden. Den värmer ett stort, avlångt lantkök med 3 meters takhöjd i vårat 100-åriga hus utan problem! Vi har bakat i den och lyckats kontrollera temperaturen utan missöden. Om glasluckan blir sotig, släpp på lite mer luft och luckan är ren igen. Kort sagt: En Braland 75 är mycket god valuta för pengarna!

Per Månsson

Jämtland